De Remise: jouw warme ontmoetingsplek tijdens de Dordtse Decemberdagen

De Dordtse Decemberdagen transformeert Dordrecht van 15 tot en met 31 december in een magische winterwereld. Met sfeervolle straten en een planning met activiteiten is er voor ieder wat wils. Tijdens het Dwaalspoor kun je genieten van een betoverende avondwandeling door de verlichte binnenstad, waarbij lichtkunst op monumentale panden en plekken de route verrijkt. De Decembermarkt, gehouden op 16 en 17 december in de omgeving van de Grote Kerk en het Stadhuis, biedt een intieme sfeer met kersthuisjes en foodtrucks, waar kwaliteit boven kwantiteit staat. En het Winterplein, actief van 26 t/m 30 december in de tuin van de Grote Kerk, brengt gezelligheid met chalets van Dordtse ondernemers, een nostalgische draaimolen voor kinderen en een muziekprogramma. De Remise ligt in het hart van deze feestelijkheden en nodigt je uit voor een bezoek om even lekker bij te tanken en jezelf op te laden.

Dwaalspoor: een magische avondwandeling langs De Remise

Het Dwaalspoor, een van de hoogtepunten van de Dordtse Decemberdagen, is een betoverende avondwandeling door de historische binnenstad. Van 15 t/m 30 december (m.u.v. 25 december) kun je genieten van lichtkunst op monumentale panden en plekken langs een route van ongeveer 1,5 kilometer. Langs deze route kom je dan ook het authentieke pand van De Remise tegen. De perfecte locatie om je tijdens de koude wandeling even op te warmen. Hierbij verlengen we onze openingstijden naar 21:00, waardoor je ook in de avonduren kan genieten van de speciale winterse lekkernijen zoals onze speciale ‘millionaire slice’ in kerststijl, chocolademelk met een ‘shot’ voor volwassenen, maar ook zonder shot natuurlijk en onze populaire glühwein.

Decembermarkt: feestelijke sfeer en aangepaste openingstijden bij De Remise

Op zaterdag 16 december en zondag 17 december vindt de Decembermarkt plaats. Deze intieme en gezellige markt, gelegen op de Grotekerksbuurt, is de kers op de taart van de Dordtse Decemberdagen. Hier wandel je langs sfeervolle houten kersthuisjes, elk gevuld met unieke kerstcadeaus en authentieke Dordtse producten, perfect voor die speciale kerstgeschenken. Naast het winkelen, biedt de markt een culinaire ervaring met diverse foodtrucks die grenzen aan de tuin van de Grote Kerk. Naast onze overheerlijke lunchkaart, kun je hier genieten van een verscheidenheid aan smakelijke gerechten en seizoensgebonden lekkernijen, waardoor het een ideale plek is voor een smakelijke pauze tijdens je kerstinkopen.

Na deze betoverende ervaring op de markt, die van 10.00 tot 22.00 uur duurt, nodigt De Remise je uit op zaterdag 16 december uit om de dag af te sluiten in een warme en gastvrije sfeer. Hierbij zijn we tot 22:00 geopend en kun je in ons restaurant van de heerlijke ‘tosti’s van de dag’, en andere smakelijke hapjes genieten. Dit alles terwijl je de unieke kerstsfeer van Dordrecht in je opneemt en even ontsnapt aan de winterse kou. De Remise is hierdoor de perfecte plek om je dag op de Decembermarkt af te sluiten met een warm drankje, een smakelijke snack en goed gezelschap.

Reserveer jouw plekje bij De Remise tijdens de Dordtse Decemberdagen

De koks van De Remise creëren voortdurend nieuwe menu-items die zowel gezond als lekker zijn – zodat klanten veel inspiratie hebben voor hun eigen maaltijden als ze thuiskomen! Naast de thuisbezorg mogelijkheid, kun je ook bij de Remise op locatie in Dordrecht terecht. Een samenhangende lunchroom in een authentiek en karakteristiek pand. Dit maakt gezonder eten makkelijker dan ooit tevoren – terwijl je ook nog eens lokale bedrijven steunt! Kom daarom ook bij De Remise eens langs om onze lekkere gerechten aan gezonde maaltijden te bekijken!