Grande Opening

Op de kerstmarkt in 2018 hebben we even kunnen proefdraaien, maar daarna werd ‘De Remise’ weer gesloten voor publiek. We wilden namelijk nog het één en ander finetunen. In totaal is er ruim anderhalf jaar lang, schouder aan schouder, hard gewerkt om van een kantoor een winkel te maken. Er is geboord, gehamerd en geschuurd aan de Grotekerksbuurt 31b in Dordrecht. Soms hele dagen lang. Wij zijn onze buren nog altijd dankbaar dat er geen klachten kwamen, want zo af en toe was de rust ver te zoeken. Om je hier een indruk van te geven, hebben we wat foto’s van deze verbouwing opgezocht, zodat je met ons mee kunt kijken.

Het was echt teamwork, terwijl de één tapijt verwijderde, ging de ander naar de gemeente Dordrecht om alle vergunningen te regelen. Na wat kleine hobbels, die we je zullen onthouden, kregen we op 13 april j.l. het fantastische bericht dat we als De Remise open konden.

Je snapt onze immense vreugde! We hebben taart gegeten en de polonaise gedanst (daar zijn de foto’s dan weer van verwijderd, leek ons voor iedereen het beste). En toen kwam de stress. Want de finishing touch moest nog wel gebeuren voordat we open konden. Hoewel de winkel zelf af was en de tafels klaar stonden voor hun gasten, moest de aankleding nog wel gebeuren en hebben we vele rondjes door de stad gemaakt om de leukste plantjes en andere snuisterijen op te sporen. Je kunt gerust zijn: we houden van winkelen en de ‘stad’ is binnen 500 meter, dus moe werden we er niet echt van, maar we wilden het mooiste van het mooiste, beste van het beste, dus soms waren er meerdere rondjes nodig voordat we iets vonden dat we bij onze winkel vonden passen.

Gelukkig is dit gelukt en konden wij op 27 april 2019 officieel als ‘De Remise’ open! We horen je denken: die datum klinkt bekend. En dat klopt! Wij vonden dat er groot feest moest zijn bij onze opening. En wat is er nou groter feest dan de verjaardag van onze koning? En terwijl de vroege vogels op de Oranjemarkt al naar leuke hebbedingetjes zochten, openden wij voor het eerst onze deuren. Trots en een beetje gespannen (zouden er überhaupt klanten komen?), stonden we te wachten. Gelukkig bleek al snel dat onze Koffie, Cake en IJs een goede formule is en stroomden de klanten binnen. Dankbaar stonden we te kijken naar ál die mensen die onze winkel wisten te vinden! En we waren blij dat we een heuse ‘Scooper’ in ons midden hadden, want wat waren er veel bezoekers die een ijsjes kwamen proeven!

En nu zijn we officieel geopend. Na anderhalf jaar ploeteren, mogen we nu onze klanten verwennen met Koffie, Cake en IJs. We kijken terug op een geweldige eerste dag en verheugen ons enorm op de komende zomer, omdat we niet kunnen wachten op al die vrolijke bezoekers. Want zeg nou zelf, van een lekker bakkie koffie, stukje cake of bolletje ijs wordt iedereen vrolijk. En geloof je ons niet? Kom dan snel naar De Remise om je van het tegendeel te laten overtuigen. Onze menukaart vind je hier. Wij verheugen ons op je komst!

Ps. Wist je dat De Remise ook heel erg geschikt is als vergader-. feest-, of werklocatie? Laat je hier overtuigen.