Hoera, we zijn jarig!

De koning zei het maandag treffend: Nederland is een land van het ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg.’ Het ‘altijd aanpakken, nooit opgeven’. Hard werken, doorgaan, ook in tijden van crisis. Met elkaar, om elkaar, voor elkaar. Zoals de koning zei: daar mogen we trots op zijn.

En één dag in het jaar laten we dat voor wat het is. Eén dag in het jaar gaan we uit onze bol. Dan hangen we de vlag uit, hossen we met en door elkaar in oranje outfits (op hele foute muziek) en slenteren we zomaar, doelloos, een dagje door de rijk versierde binnenstad. Eén dag in het jaar voelen we dat we bij elkaar horen. En laat die ene dag in het jaar nou de verjaardag van De Remise zijn. Afgelopen maandag werden we 1 jaar. En dat hebben we heus gevierd, met lekker donuts voor iedereen.

En hoewel we dit jaar heus wel wisten dat we geen enorm feest met fanfare konden verwachtten, hebben we wel degelijk stil gestaan bij ons bijzondere afgelopen jaar. Want het was een jaar om nooit meer te vergeten. Net uit de verbouwing, gooiden we op 27 april 2019 onze deuren open om ijsjes, koffie en cake te verkopen. We gingen daarna 2 dagen in de week open, totdat kanjer Marlies bij ons de gelederen kwam versterken.

Met de zomer in onze bol openden we onze deuren 5 dagen in de week, waarin we in het begin even moesten zoeken naar de perfecte openingstijden. De ijsjes, cakes en koffie gingen als warme broodjes over de toonbank. En toen er meerdere keren gevraagd werd naar ons ‘warme broodjes’ assortiment, besloten we dat het tijd werd voor een lunchmenu. In het najaar konden we dit completeren, besloten we om 6 dagen in de week open te gaan en serveren we sindsdien in jouw Vaste Halte heerlijke, rijkgevulde bagels.

Vol goede moed begonnen we in december aan de voorbereidingen voor de Kerstmarkt. Deze duurde iets korter dan verwacht, maar we lieten ons niet uit het veld slaan en verheugden ons enorm op alle evenementen die we in het vooruitzicht hadden. 2020 zou een bijzonder jaar worden, met Dordt in Stoom, Big Rivers en Koningsdag in het vooruitzicht. We hadden in 2019 proefgedraaid, maar nu wisten we precies wat wel en niet werkte en we stonden te trappelen om dat aan jou te laten zien.

We hoeven je echt niet te vertellen wat er toen gebeurde, de Coronacrisis is niemand ontgaan. En daarom veranderden we De Remise, Vaste Halte, halverwege maart om naar De Remise To Go. Want hé, ook wij zijn die nuchtere Nederlanders met de ‘hands on’ mentaliteit. De mogelijkheden die we krijgen, benutten we graag en daarom kun je nu alsnog jouw favoriete producten bij ons afhalen of bestellen. Met of zonder grote festiviteiten erom heen.

Het is een eerste jaar geweest van grote hoogtepunten en extreme uitdagingen. Een jaar dat we echt niet zullen vergeten, ook omdat we zoveel nieuwe mensen hebben mogen begroeten. We zijn enorm dankbaar en heel blij dat we zo’n veelkleurig eerste jaar hebben gehad. We zien enorm uit naar het tweede jaar, waarin we je hopen te begroeten in De Remise, jouw Vaste Halte!